03 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

IRAK'TA PATLAMA 29 ÖLÜ

Irak'ta patlama 29 ölü

Bağdat’ta Şiilerin yoğun olduğu Kazimiyah kasabasında arka arkaya yapılan bombalı saldırılarda en az 29 kişi hayatını kaybederken, 69 kişi de yaralandı.

08 Şubat 2013 Cuma 11:48

Polis yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ilk saldırının Kazimiyah bölgesindeki hayvan pazarında bir kutunun patlatılması sonucu meydana geldiği, ikinci saldırının ise park halindeki bir aracın patlatılması sonucu yaşandığı ifade edildi.

Bombalı saldırılarda en az 29 kişi hayatını kaybederken, 69 kişi de yaralandı. Bölgede cuma günleri binlerce Iraklı pazaryerinde toplanarak, aileleriyle birlikte zaman geçiriyor. Bu nedenle pazar alanları, daha çok insan öldürmeyi amaçlayan saldırganların sık sık hedefi oluyor.

Son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarında düşüş yaşanmasına rağmen isyancılar, Şii önderliğindeki hükümeti zayıflatmak için güvenlik güçleri ve sivillere karşı saldırılar gerçekleştiriyor. Kaynak: (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.