09 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C

İRAN SEYİR FÜZELERİNİ HAREKET ETMEYE BAŞLADI

İran seyir füzelerini hareket etmeye başladı

İsrail'in 1 Nisan'da Suriye'deki İran Büyükelçiliği'ne düzenlediği ve 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ve İran'ın karşılık vereceğini açıklaması bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

13 Nisan 2024 Cumartesi 10:50

İran'ın 48 saat içinde İsrail'e misilleme yapması beklenirken, ABD ise İsrail'i korumak adına hava savunma sistemi taşıyan savaş gemilerini bölgeye demirledi.

İran, İsrail ile olası bir çatışmaya müdahil olması durumunda ABD hedeflerini vurma tehdidinde bulunurken, ülke içindeki insansız hava araçları ve seyir füzelerini hareket ettirmeye başladıkları tespit edildi.

İRAN'DAN ABD'YE AÇIK TEHDİT

İran'ın, Joe Biden yönetimine İsrail ile yaşanacak bir çatışmaya müdahil olmaması gerektiği, aksi takdirde ABD'nin Orta Doğu'daki askeri üslerinin hedef alınacağı uyarısında bulunduğu ileri sürüldü.

ABD'de yayın yapan Axios internet sitesinin 3 ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın İsrail'le yaşanacak bir çatışmaya ilişkin Washington yönetimine birkaç Arap ülkesi aracılığıyla bu hafta başında mesaj yolladığı belirtildi.

Yetkililer, İran'ın Arap ülkeleri aracılığıyla yaptığı uyarının, İsrail'e yönelik misilleme saldırısının ardından ABD'nin devreye girmesi durumunda bölgedeki ABD üslerinin hedef alınacağı yönünde olduğunu aktardı.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.