04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

İRAN SON BİR AYDA 15 KÜRDÜ İDAM ETTİ

İran son bir ayda 15 Kürdü idam etti

İran İslam Cumhuriyeti'nin bir ay içerisinde 73 tutukluyu idam ettiği, İdam edilen tutuklardan 15'inin Doğu Kürdistanlı olduğu açıklandı.

22 Ocak 2015 Perşembe 20:10

Siyasi Tutuklularla Dayanışma Kampanyası hazırlayıp, yayınladığı rapora göre İran mahkemelerin 20 Aralık 2014 ile 20 Ocak 2015 tarihleri arasında 73 tutuklunun idamını onayıp, infazın gerçekleştiğini bildirdi. İdam edilen 73 tutukludan 15’inin ise Doğu Kürdistan nüfusuna kayıtlı olduğu bildiriliyor.
 
İdama karşı olan aktivistlerin verdiği bilgilere dayanarak hazırlanan rapor son bir aylık süreyi kapsıyor. Ancak kampanya, idamların ortaya çıkan sayıdan daha yüksek olduğu görüşünde. Raporda bir çok idamın İran cezaevlerinde gizli yapıldığından yola çıkarak verilen sayısının daha yüksek olduğu belirtiliyor.
 
İdam edilen tutukluların ağırlıklı bölümünün uyuşturucu madde pazarlama ve kullanma suçundan ceza almış kişilerden oluştuğuna yer verilen raporda idam edilen bir kısım tutuklunun ise siyasi nedenlerle ceza almış kişilerden oluştuğuna yer verilmiş.
İran, Geçtiğimiz Çarşamba günü 3 Kürd tutukluyu daha idam edilmişti. basından
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.