30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

İRAN'LI KOMUTAN IRAK'TA GÖRÜNTÜLENDİ

İran'lı Komutan Irak'ta Görüntülendi

Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede önemli başarı elde eden İran Özel Kuvvetler Birliği Kudüs'ün Komutanı General Kasım Süleymani, Iraklı askerlerle birlikte görüntülendi.

26 Ekim 2014 Pazar 13:50

Irak'ta IŞİD'e karşı mücadelede önemli başarı elde eden İran Özel Kuvvetler BirliğiKudüs'ün Komutanı General Kasım Süleymani Irak'ın bir diğer şehrinin IŞİD'in kontrolünden çıkarılmasında Iraklı askerlerle birlikte göründü.

KASABA IŞİD'İN ELİNDEN TAMAMEN ÇIKTI

İran'ın ABNA ajansı, Irak ordusunun yerel milislerle birlikte yaptığı kapsamlı operasyonlaBağdat'ın 60 kilometre güney batısındaki Babil'e bağlı Curf El Sakhar kasabasını tamamıyla IŞİD'in elinden çıkardığını aktardı.

200 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

'Aşura' adıyla başlatılan operasyonda 200 IŞİD militanının öldürüldüğü 60'dan fazla IŞİDmilitanının da yaralandığı belirtildi. Daha önce IŞİD'e karşı yapılan operasyonlarda Peşmerge ve Irak ordusuyla birlikte görüntülenen İran Devrim Muhafızları KudüsKuvvetleri Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani, Curf El-Sakhar'da yapılan operasyonda da görüldü.

İranlı ajansın servis ettiği fotoğraflarda İranlı general Irak ordusu askerleri ve komutanları ile birlikte poz verirken görünüyor.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.