11 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

IŞİD ÇETELERİSAKALLARINI KESTİRİYOR

IŞİD çetelerisakallarını kestiriyor

Musul’daki kaynaklarımız, Musul Barajına yönelik hava saldırıları destekli son saldırıların ardından IŞİD’te gözle görülür bir paniğin baş gösterdiğini ve çete üyelerinin kendilerini gizlemeye çalıştıklarını bildirmekteler.

17 Ağustos 2014 Pazar 23:01

Ele geçirdiği bir çok mevziyi, ağır kayıplar vererek terketmek zorunda kalan IŞİD çetelerinin son günlerde oldukça moralsiz olduklarını aktaran kaynaklarımız, bilhassa son 3-4 günlük hava saldırıları ve Peşmergenin ilerleyişi karşısında örgüt içerisindeki iç huzursuzluğun arttığını bildirdiler.

IŞİD’in Musul’a girdiği ilk gün IŞİD çetelerini sevgi gösterileriyle karşılayan ve büyük bir destek sunan Araplar, üst üste gelen başarısız sonuçların ardından, yer yer de olsa seslerini yükseltmeye ve kısıtlı da olsa karşı çıkmaya başlamışlar. 

IŞİD’in seks cihatı, kadın sünneti gibi aşağılık kanunları ile cami ve türbelere yönelik saldırılarıyla su yüzüne çıkan hoşnutsuzluk, ortak bir askeri dayanışma gösteren Kürt silahlı güçlerinin zaferleri ile birlikte homurtulara dönüşmüş durumda.

IŞİD, rüzgarın ters dönmesiyle birlikte, üyelerinin güvenliğini sağlamayı ve topluma karışarak kamufle olmalarını amaçlayan bir dizi kararı uygulamaya başlamış.

* Kimliği olmayan çete üyelerine, Musul’da ikamet eden aşiretlerden birine mensup imişler gibi, sahte Irak kimlikleri düzenleniyor.  İslami Devlet çetelerinin neredeyse tümünün ortak özelliği olan sakallarının kendilerini toplum içinde deşifre ettiğini düşündüklerinden sakallarını kesmeye başlamışlar. 

* Klasik askeri üniformalarını çıkararak yerel halk giysilerini giyinmeye başlamışlar.  Avrupalı üyeleri (İngiliz, Alman v.b.) görünümleri itibariyle Irak’ta farkedilme riskinden dolayı, onları Suriye’ye göndermişler. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.