17 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

IŞİD, DEYR EZ ZOR’DA KATLİAM YAPTI

IŞİD, Deyr Ez Zor’da katliam yaptı

IŞİD, Suriye’nin Deyr-Ez Zor kentinde 300 kişiyi öldürdü. Suriye hükümeti sivillerin katledildiğini açıklarken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de saldırının ardından büyük bölümü sivil 400 kişinin kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

17 Ocak 2016 Pazar 13:09

IŞİD, ‘Suriye ordusuyla işbirliği yaptıkları’ gerekçesiyle Deyr ez-Zor’da katliam yaptı. Örgüt çoğu çocuk, yaşlı ve kadın olmak üzere 300 sivili öldürdü.

Katliam, Rusya’nın bölgeye uçaklarla insani yardım yapmasından bir gün sonra gerçekleşti.

Sputnik’e konuşan Deyr Ez Zor Valisi Muhammed Kadir Ajnyyja IŞİD’in katliamını doğrularken, Suriye ordusunun, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye girdiğini kaydetti.

Vali Ajnyyja, IŞİD üyeleri ile Suriye askerleri arasında çatışmalar yaşandığını söyledi ve “Çok sayıda militan öldürüldü; diğerleri ise IŞİD kontrolünde bölgelere kaçtı,” dedi.

Londra merkezli insan hakları kuruluşu Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise başları kesilerek öldürülenlerden 80’inin rejim ordusuna bağlı askerler olduğunu aktardı. İMC

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.