30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara23°C

IŞİD, JARABLUS'TA 4 KÜRT SAVAŞÇIYI İNFAZ ETTİ

IŞİD, Jarablus'ta 4 Kürt savaşçıyı infaz etti

Müşterek Kürt Gücü'ne bağlı dört Kürt savaşçının, Jarablus'ta IŞİD teröristleri tarafından halka açık bir şekilde infaz edildikleri bildirildi.

04 Mart 2015 Çarşamba 11:13

Yerel kaynaklar, Müşterek Kürt Gücü (Kobani Asayiş Gücü)’ne bağlı 4 Kürt savaşçısının Suriye’nin kuzeyindeki Halep’e bağlı Jarablus şehrinde Pazartesi günü IŞİD teröristleri tarafından katledildiklerini iddia ettiler.

Jarablus’taki kaynaklara göre, IŞİD teröristleri tarafından infaz edilen dört savaşçı Kobani kırsalında gerçekleştirilen çatışmalarda esir düştüler.

Jarablus’tan İnsan Hakları Aktivisti Enver Abdullah medya kaynaklarına, “Kobani kırsalında yakalanan dört Kürt savaşçının IŞİD teröristleri tarafından vurularak öldürüldüklerini,” söyledi.

Abdullah, “Kent meydanında gerçekleştirilen ve kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlenen infaz öncesi kurbanlara işkenceler yapıldığını,” söyledi.

Abdullah, infaz sonrası IŞİD barbarlarının cenazeleri arabaların arkasına bağlayarak şehrin caddelerinde sürükleyerek dolaştırdıklarını belirtti.

Jarablus sakinleri şehri terkediyor

Bu arada, Medya aktivisti Hüssam Mavas Jarablus’ta Pazartesi ve Salı günleri sivillerin kalabalık gruplar halinde şehri terkettiklerini bildirdi: “İnsanlar IŞİD’in barbarlığının ve zulmünün her geçen gün daha fazla artması nedeniyle şehri terkediyorlar.”

Geçtiğimiz iki gün ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyona bağlı savaş uçakları hiçbir uyarıda bulunmadan Jarablus kentine yönelik hava saldırıları düzenlemişti.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.