05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara17°C

IŞİD'İN ERBİL YOLUNDA

IŞİD'in Erbil yolunda

Bölgede yaşanan şiddetli çatışmalar sonrası Bertalla'nın düşmesiyle IŞİD'in, Erbil'e ulaşma mesafesi 45 kilometreye düştü.

08 Ağustos 2014 Cuma 13:11

Irak’ta IŞİD’in, Kuzey Irak Kürt yönetiminin başkenti Erbil kentine 45 kilometre yaklaşması üzerine paniğe kapılanlar, daha güvenli bölgelere kaçıyor. Havalimanı, otobüs garajları ve yollarda yoğunluk yaşanıyor. Erbil’de kalan Telaferli Türkmen sığınmacılar, daha güvenli bölge arayışına girdi.

BİNLERCE PEŞMERGE KONUŞLANDIRILDI

Alınan bilgiye göre, Musul'un Bertalla nahiyesinin IŞİD'in eline geçtiği belirtildi. Öte yandan Erbil'e 60 kilometre mesafedeki Musul kentinin Mahmur ilçesinde IŞİD tehdidi nedeniyle büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. IŞİD'in, 20 kilometre uzaklıktaki Güver nahiyesini ele geçirmesi üzerine Kürt yönetimi, Mahmur'a büyük bir askeri sevkiyat yaptı. Binlerce peşmerge, Kürt nüfusun yoğun olduğu Mahmur'a konuşlandırıldı. Peşmergeye silahlanan vatandaşlar da destek verdi.

SAVAŞ UÇAKLARI BOMBALIYOR

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Irak Hava Kuvvetlerine ait iki savaş uçağı, Mahmur’a 20 kilometre uzakta bulunan Güver nahiyesindeki IŞİD noktalarını bombaladı. Orduya bağlı savaş uçakları, IŞİD'in mezvilerinin bulunduğu Salahaddin iline bağlı El-Meşru bölgesi ile Simeylat köyünü havadan bombaladı. Olayda 39 IŞİD militanı öldü, 10 askeri araç imha edildi. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.