13 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

IŞİD'İN SAVAŞ BAKANI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

IŞİD'in Savaş Bakanı öldürüldü iddiası

İŞİD'in Savaş Bakanı olarak nitelenen çeçen asıllı Ebu Ömer Şişani'nin Peşmerge güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldüğü öne sürüldü.

08 Ağustos 2014 Cuma 13:54

El Meyadin televizyonunun haberine göre, Peşmerge güçleri, IŞİD'in Savaş Bakanı olarak nitelenen Ebu Ömer Şişani'nin Musul barajı yakınlarında yaşanan bir çatışmada öldürüldüğünü açıkladı. Peşmerge güçlerinin Irak hava kuvvetlerinin desteği ile Şengal, Zummar ve Rabia'da da ilerlemekte olduğu bildirildi.

Kürdistan Demokrat Partisi Enformasyon Sorumlusu Said Memuzini, verdiği demecinde Musul barajı yakınlarında meydana gelen çatışmalarda aralarında üst düzey iki liderin de bulunduğu 8 IŞİD militanının öldürüldüğünü söyledi ve öldürülen liderlerden birinin de Ebu Ömer Şişani olduğunu öne sürdü. 1976'da Gürcistan doğumlu olan Ebu Ömer Şişani, IŞİD'in Suriye ve Irak'ta düzenlediği birçok saldırıyı komuta etmişti. basından

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.