04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara19°C

IŞİD’LE SAVAŞTA 10 BİN PEŞMERGE YARALANDI

IŞİD’le savaşta 10 bin Peşmerge yaralandı

IŞİD’in Irak ve Kürdistan’da önce Musul, ardından da Şengal ve diğer bölgeleri işgal etmesiyle başlayan savaştan bu yana, yaklaşık 10 bin Peşmergenin yaralandığı bildiriliyor.

14 Mart 2017 Salı 14:24

IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon ülkelerinden bazıları yaralanan Peşmergelerin bir kısmını tedavi olmaları için kucak açarken İtalya, Hollanda ve Polonya’da tedavileri için belli sayıda Peşmergeyi ülkelerinde tedavi edebileceklerini bildirdi.

Peşmerge Bakanlığı istatistiklerine göre IŞİD’le savaşta yaralanan 750’den fazla Peşmergenin tedavi için yurtdışına gönderildiğini ve 35 Peşmergenin daha tedavi için yurtdışına gitmesi gerekiyor.

Kürdistan24'de konuşan Peşmerge Bakanlığından bir yetkili ise Kürdistan’da tedavi edilen Peşmergeler için bugüne kadar 271 milyon dinar (yaklaşık 227 bin dolar)  harcama yapıldığını bildirdi.

Yunanistan’da tedavi edilen Peşmergelerin tedavisi için yapılan harcamanın 1 milyon dolar olduğu ve bu Peşmergelerin tedavi masraflarının karşılanması için tedaviyi gerçekleştiren Yunanistan hastanesi yetkililerinin Kürdistan’da bulunduğu belirtiliyor.

Kerkük’ün Hazır bölgesinde IŞİD’in havat topu saldırısında yaralanan Peşmergelerden Siyamend Ali, ihtiyaç duyduğu tedavisini gerçekleştiremediği için havan topundan saçılan birçok şarapnel parçasının dizlerinde kaldığını ve üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala 15 parçanın çıkarılamadığını söylüyor.

Birkaç defa ameliyatlarla parçaları çıkarmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadıklarını söyleyen Ali, yurtdışında tedavi olması için Sağlık Heyeti’nin onayını beklediğini söyledi.Dış basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.