21 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

IŞİD'TE İÇ İNFAZLAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

IŞİD'te iç infazlar artarak devam ediyor

Peşmergenin son iki gündür Mahmur ve Musul’a bağlı kaza ve kasabalarda IŞİD’e yönelik taarruz operasyonlarında bulunması nedeniyle IŞİD içerisinde çatlaklar yaşanmaya başladı.

10 Ağustos 2014 Pazar 13:06

Musul şehir merkezi’nde Üniversite caddesi olarak ta bilinen Mecmua caddesinde IŞİD çetelerine ait 12 ceset bulundu. Cesetler sabah halk tarafından fark edildi. “Cesetlerdeki kurşun izlerinden, ölümlerin infaz sonucu gerçekleştiğinin kolaylıkla anlaşıldığını” ifade eden bir Musullu, son günlerde Musul’da bu tür cesetlerle sıklıkla karşılaşıldığını söyledi.

Yine Musul’un Filistin semtin de 4 çete cesedi daha, kurşunlarla vurulmuş olarak bulundu.
Halk, IŞİD çeteleri ile radikal Kürt İslamcı Ensar el İslam arasında çatışmaların yaşandığını ve Ensar el İslam örgütünün eski Baasçıların da desteğiyle IŞİD çetelerini öldürerek cesetlerini sokağa attığını söyledi.

IŞİD ile ortak hareket eden birçok İslami örgüt ve Baasçılar, IŞİD’in İslami kurullarını ve bölgedeki katliamlarını benimsemiyor ve yakın gelecekte IŞİD’i kendilerine tehdit olarak görüyorlar. 

Işid İnfazlara Başladı: Bugün, IŞİD’in Musul’un Endülüs semtinde 20 Kürt İslamcısını infaz ettiği haberi geldi. Kürt İslamcılar ile Musul’da yaşayan IŞİD destekçisi Sünni Kürtler peşmergeye karşı savaşmak istemiyor. Maliki ile sorunları olduğunu Kürdistan ile hiç bir sorunları olmadığını dile getiriyorlar. Bu nedenle IŞİD Musul’da kendisine karşı görüş belirten ve eleştiren herkesi infaz etmeye başladı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.