07 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

İSRAİL GAZZE'DE ÖLÜMCÜL OK KULLANIYOR

İsrail Gazze'de ölümcül ok kullanıyor

Uluslararası Af Örgütü'nün Gazze'deki araştırmacıları, İsrail ordusunun beyaz fosfor bombasının yanı sıra ölümcül ok da kullandığını duyurdu.

21 Temmuz 2014 Pazartesi 16:22

Uluslararası Af Örgütü'nün (UAÖ) Gazze'deki araştırmacıları, İsrailordusunun sivil nüfusun yoğun olarak yaşadığı alanlarda yalnızca beyaz fosfor bombası değil, aynı zamanda tanklardan atılan binlerce ölümcül ok kullandığını söylüyor.

İsrail'in ok kullanmasının amacının evleri yıkmadan, uluslararası kamuoyuna karşı Filistinlilere verdiği zararı daha az göstererek daha fazla kişi öldürmek olduğu kaydediliyor.

"SİVİLLERİN YAŞADIĞI YERLERDE ASLA KULLANILMAMALI"

Genellikle 12 milimetrelik bir tank mermisinin içinde bu oklardan 5 bin ila 8 bini bulunuyor. 4 santimetre uzunluğunda, sivri uçlu, dart okuna benzer bu silahlar, mermi havada patladıktan sonra 100 metre uzunluğunda, 300 metre genişliğinde bir alana koni biçiminde dağılıyor. Af Örgütü, sık bitki örtüsüne işlemesi için tasarlanmış olan bu silahın sivillerin yaşadığı yerlerde asla kullanılmaması gerektiğini bildiriyor. basından

israil-oku-1.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.