17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ ETKİNLİKLERİ

İstiklal marşının kabulü etkinlikleri

HAKKARİ (İHA) - 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 90. yıldönümü Hakkari'de düzenlenen törenle kutlandı.

11 Mart 2011 Cuma 19:05

Hakkari Süleyman Demirel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından İl Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Hakkari Valisi Muammer Türker, Belediye Başkan Vekili Cemil Karanfil, Jandarma Alay Komutanı Albay Sami Balcı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 300 Kişilik salonun tıka basa dolduğu program öncesi bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Kahraman, yaklaşık bir aydır öğretmen ve öğrencilerin yoğun bir çalışma sonucu yıldönümü kutlamasına hazırlık yaptıklarını belirterek teşekkür etti.


Düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlerin ödüllendirilmesinin ardından milli mücadele yıllarında yaşanılan zorluklar ve İstiklal Marşı'nı nasıl yazıldığını anlatan bir tiyatro gösterimi sunuldu. M. Akif Ersoy'un İstiklal Marşını yazarken ilham aldığı yaralı askerler, okunan ezan ve değişik sahneler sergilendi. Tiyatro gösterisinden sonra sahneye çıkan 8. sınıf öğrencisi Harun Yılmaz, İstiklal Marşı'nı okurken adeta kendinden geçti. Sahnede en çok ilgi çeken eski milli mücadele yıllarında giyilen askeri elbise kostümü giyen öğrenciler oldu. Program sonunda sahnede tiyatro sergileyen öğrencileri Vali Muammer Türker ve beraberindekiler tek tek kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.