18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

İstinat duvarı çöktü

Hakkari’nin Medrese Mahallesi’nde bulunan istinat duvarı yağışlı havaya daha fazla dayanamayarak çöktü.

08 Aralık 2014 Pazartesi 11:44

Medrese Mahallesi yolunda bulunan Çatallar virajında bulunan 2 metre yüksekliğindeki taş istinat duvarı yağışlarla birlikte tahrip oldu. Yaz aylarında da yağışların etkili olması ile birlikte istinat duvarının bir bölümünün çöktüğünü belirten mahalle sakinleri, söz konusu virajın tehlike saçtığını ifade ettiler.

Mahalle sakinleri,”Yolun altında bulunan istinat duvarı bir süre önce arsa sahibinin inşaat için hafriyat açması ile birlikte askıda kaldı. Yağışlarla birlikte istinat duvarını taşları yerinden çıktı. Bugünlerde ise etkili olan yağışlar nedeniyle bir kısmı çöktü.

İki metrelik uçurum araçlar için tehlike açıyor. Kış aylarında araçların kayması sonucu uçuruma yuvarlanmaları an meselesidir. Söz konusu virajın çevresine ya bariyer, yada tahrip olan istinat duvarının yeniden yapılması gerekir” şeklinde konuştular.

Belediye Başkanlığı yetkilileri ise söz konusu istinat duvarının çöktüğü hakkında bilgilerinin olmadığını ekiplerin mahallede çalışma başlatacaklarını belirttiler. Hakkarihabertv.com

duvar-m.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.