07 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C

KABİL'DEKİ 200'Ü AŞKIN TÜRKİYE VATANDAŞI TAHLİYE EDİLDİ

Kabil'deki 200'ü aşkın Türkiye vatandaşı tahliye edildi

Afganistan'da, Taliban'ın Kabil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından Türkiye'ye dönmek için başvuruda bulunan Türkiye vatandaşlarından bir bölümü daha Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağı ile tahliye edildi.

21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:56

Afganistan'nın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenli bölgesinde bekleyen 100'ü aşkın Türkiye vatandaşı, tahliye için ülkeye giden TSK’nın C-130 Herkül tipi nakliye uçağına alındı.

Yolcular arasında mahsur kaldıkları kent merkezinden Türk güvenlik güçlerince kurtarılan 5 sağlık çalışanı da yer aldı.

Türkiye'ye döneceği için mutlu olduğunu belirten Kadri Güven, "Mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti buradaki insanlar için elinden geleni yaptı. Umarım onlar için de en kısa sürede her şey yoluna girer" dedi.

Türk Hava Kuvvetlerine ait nakliye uçağı, akşam saatlerinde Kabil'den ayrıldı. Tahliye kapsamında nakliye uçağıyla Pakistan'a götürülecek Türk vatandaşlarının, buradan Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

100'ü aşkın Türkiye vatandaşının tahliyesinin ardından TSK'nin C-130 Herkül tipi nakliye uçağı ile gece saatlerinde 104 kişi daha Türkiye’ye gönderildi.

Böylelikle Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın güvenli bölgesinde bekleyen 200'ü aşkın Türkiye vatandaşı tahliye edildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.