06 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE KATLİAMLAR PROTESTO EDİLDİ

Kadına yönelik şiddet ve katliamlar protesto edildi

Kadına yönelik şiddet ve katliamları protesto eden KESK Amed Kadın Meclisi, "Fıtratımızda erkek egemen zihniyete itaat değil mücadele var" dedi.

23 Haziran 2015 Salı 01:25

Kadına yönelik şiddet ve katliamları protesto eden KESK Amed Kadın Meclisi, "Fıtratımızda erkek egemen zihniyete itaat değil mücadele var" dedi. 

KESK Amed Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddet ve katliamları protesto etmek amacıyla Ofis Semti'de bulunan AZC Plaza önünde basın açıklaması yaptı. Eylemde açıklama yapan BES Amed Şubesi Kadın Sekreteri Dilek Güler, erkek şiddetinin kadınları her gün öldürmeye devam ettiğini belirtti.

Yargının erkek egemen sistemi koruyan yasalarına dikkat çeken Güler, "Erkek şiddetine uğrayan biz kadınların artık tahammülü kalmamıştır. Bizlerin hayatlarımıza dair karar almamıza tahammül edemeyen erkek zihniyetine karşı yaşamımız, bedenimiz ve irademizle sahip çıkıyoruz" dedi. 

Kadınlar olarak yaşadıkları coğrafyada tahakkümcü erkek sisteminin kurbanı olmak istemediklerini dile getiren Güler, kendi kararlarını kendilerinin aldıklarını ve kadın dayanışması ile güçlendiklerini belirtti.

Demokratik yöntemlerle erkek egemen sisteme karşı mücadele ettiklerini kaydeden Güler, "Özgürlük eşitlik talebimiz kadınların katledilmediği, kadın haklarının anayasal güvenceye alındığı, tahrik ve iyi hal indirimlerinin kadın katillerine uygulanmadığı bir gelecek kurana kadar sürecektir. Fıtratımızda erkek egemen zihniyete itaat değil mücadele var" dedi. 

Konuşmanın ardından açıklama, bir süre oturma eylemi ve sloganlarla son buldu. anf

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.