04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

KADINLAR GECE YARISI TANDIR BAŞINA GEÇTİ

Kadınlar gece yarısı tandır başına geçti

IŞID katliamından kaçan binlerce Ezidi için Hakkari Belediyesi, kent meclisi ve kapısının önündü tandır olan tüm yurttaşlar ekmek yapmak için tandırlarını ve fırınlarını geceden yaktı.

21 Ağustos 2014 Perşembe 00:11

Hakkari’de Kent Meclisi ve bileşenleri öncülüğünde Şengal’deki IŞID katliamından kaçarak Şırnak’ın Orta köy, Arûş, Elemune ve Roboskî köylerine gelen binlerce Êzidi göçmen için tandırlar geceden yakıldı.

Hakkari Kent Meclisi ve Hakkari Belediyesi tarafından organize edilen kampanyaya kentin tüm dinamiklerinin yanı sıra evlerinin önünde tandır bulunan tüm vatandaşlar katıldı.

Belediye, esnaflar ve yurttaşlar birlikte ekmek üretiyor. Hakkari Belediye Fırını ve hayırsever esnafların depolarında bulunan onlarca çuval unlarını tandır olan tüm kapılara bırakması üzerine tandırlar geceden yanmaya başladı. Bölgeye binlerce Ezidinin daha gelmesi bekleniyor.Hakkarihabertv

tandir-1.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.