09 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara8°C

KAPALAK'IN NAAŞI HAKKARİ'YE GETİRİLDİ

Kapalak'ın naaşı Hakkari'ye getirildi

Kobanê Kantonu Eyalet sorumlusu 30 yaşındaki Fazıl Kapalak'ın (Kendal Devran) sabah saatlerinde memleketi Hakkariye getirilerek Cuma namazından sonra toprağa verileceği belirtildi.

11 Temmuz 2014 Cuma 10:53

Sabah saatlerinde Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Meya-Der şube başkanı Ramazan Elmas, STK temsilcileri, BDP ve HDP İl ve İlçe yöneticileri yüzlerce araç konvoyu ile Şehidin cenazesini almak için Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Çem Lokantasına gitti.

Buradan konvoy şeklinde alınan Şehidin naaşı Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi. Hastane bahçesinde toplanan binlerce kişi konvoyu alkışlayarak Şehit namırın sıloganları attı. Şehidin cenazesi Cuma namazından sonra Hastaneden alınarak kitlesel olarak Sümbül Mahallesi (Seri Sola) şehitlik mezarlığında toprağa verileceği kaydedildi.

BDP Hakkari il yöneticileri ise Cuma namazının ardından düzenlenecek olan cenaze törenine katılım çağrısı yaptı. Kapalak’ın cenaze törenine Hakkari ve ilçelerindeki BDP’li seçilmişler ile kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılması bekleniyor. Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.