15 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara8°C

KAR MEYVE AĞAÇLARINA ZARAR VERDİ

kar meyve ağaçlarına zarar verdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde etkili olan kar yağışı ve çığ nedeniyle yüzlerce meyve ağacının dalları kırıldı.

21 Şubat 2013 Perşembe 17:39

İlçede son zamanlarda etkili olan kar yağışı ve yaşanan çığ olayları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yüksekova ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sürdüren 60 hane ve yaklaşık 450 nüfusu olan Yeşiltaş köyünde yoğun kar yağışı köylülere büyük zarar verdi.

Kar kalınlığının yer yer 2,5 metreyi bulduğu köyde yüzlerce meyve ağacının dalları kırıldı. Yıllardır ilk defa köye bu kadar kar yağdığına dikkat çeken köy muhtarı Sami Kartal, yüzlerce meyve ağacının kırıldığını belirtti. Kartal, “Köy sakinleri geçimlerini meyve ve hayvancılıkla sağlıyorlar. 1945 yılından beri bu köyde yaşıyoruz. Köyümüz 6 mahalleden oluşuyor. Yaşlılarımızın anlattığına göre o senden bu zamana kadar ilk defa bu kadar çok kar yağışı oldu. En yoğun kar yağışını bu sene gördük. Yoğun kar yağışı köylüleri de olumsuz etkiledi.

Köyde hemen hemen dalı kırılmayan meyve ağacı kalmadı. Köyde yüzlerce meyve ağacının dalı kırıldı. Köylüler geçimlerini meyvecilik ve hayvancılıkla sürdürüyor. Durum böyle olunca zararımız fazladır. Şu an bile köydeki kar kalınlığı 2,5 metreyi buluyor. Kırılan ağaç dalları karın altında kalmış durumda. Kar eriyince gerçek manzara ortaya çıkacak. Köylüler mağdur, yetkililerin köylülere sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi. Haber: Erkan Çapraz (İHA)
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.