06 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara15°C

KARTAL: PROVOKASYONLARINA GELMEMELİ

Kartal: provokasyonlarına gelmemeli

Remzi Kartal: Halkımız devletin provokasyonlarına gelmemeli dedi.

20 Temmuz 2014 Pazar 22:23

KONGRA GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, Hakkari’de Ertoşi ve Pinyaniş aşiretleri arasında yaşanan kavganın Türk devletinin bir provokasyonu olduğunu belirterek, iki aşiretin temsilcilerine sağduyu çağrısında bulundu. Kartal, “Halkımız devletin provokasyonlarına gelmemeli” dedi.  

Hakkari'de Ertoşi ve Pinyaniş aşiret mensupları arasında iki gün önce çıkan ve bugün akşam saatlerinde de tekrar başlayan kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Med Nuçe televizyonuna konuşan KONGRA-GEL Eş Başkanı Remzi Kartal, Türk devletinin Hakkari’de aşiretleri çatıştırdığını belirterek, olayın bir devlet provokasyonu olduğunu söyledi.

Aşiretlerin bu süreçte halka zarar getirecek davranışlardan kaçınması gerektiğini söyleyen Remzi Kartal, Ertoşi ve Pinyaniş aşiret temsilcilerine sağduyulu davranma çağrısında bulundu. Remzi Kartal, “Halkımız devletin provokasyonlarına gelmemeli” dedi. anf

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.