17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C

KATO DAĞI BOMBALANMAYA BAŞLADI

Kato Dağı Bombalanmaya Başladı

Hakkari’nin Geçimli ve Çukurca ilçesinin Karataş karakoluna yapılan saldırıların ardından Kato Dağı bombalanmaya başlandı.

05 Ağustos 2012 Pazar 03:42

Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Geçimli Karakolu ile Çukurca Karataş karakoluna yapılan eş zamanlı saldırıların ardında Kato Dağı çevresinde de hareketlik başladı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında yağdırırken, Geçitli köyünde bulunan seyyar askeri birliklerden ise Kato Dağı çevresine obüs top atışları yapıldığı bildirildi. Yoğun top seslerinin Durankaya beldesinde de rahatlıkla duyulduğu belirtildi.

 

HAKKARİ’DE AMBULANS YOĞUNLUĞU BAŞLADI

Hakkari Fatih Kışlasına inen helikopterlerin ardından kışlaya ambulanslar sevk edildi. Burada alınan yaralılar Askeri Hastaneye taşındı. Ayrıca karayolu ile çatışmaların yaşandığı Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Geçimli köyüne 112 acil servise ait 4 ambulans gönderildi. Çatışmada askerlerin mi sivillerin mi yaralandığı hakkında net bir bilgi alınamadı.

 

PKK ÜYELERİ KÖYE GİRDİ İDDİASI

Geçimli karakoluna yakın mesafede evlerin içine kadar giren PKK mensuplarının bazı köy korucularını evlerinden alarak kaçırdığı belirtildi. Birçok köy korucunun ise evlerinden son  anda kaçarak saklandıkları bildirildi. Çatışmada sivillerin yaralanıp yaralanmadığı hakkında bilgi alınmadı. Hakkari Valiliği ise yapılan eş zamanlı operasyonlarda yaralananların olup olmadığı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.