08 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara16°C

KAYALARIN TAHRİP ETTİĞİ EV SAHİPLERİ DESTEK BEKLİYOR

Kayaların tahrip ettiği ev sahipleri destek bekliyor

Hakkari’nin Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde Mir Kalesinde evlerinin üzerine kaya düşen Özkan ailesi mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

23 Kasım 2023 Perşembe 08:48

 Dağgöl Mahallesi Kalealtı semtinde bulunan 150 metre yüksekliğindeki Mir Kalesi’nden düşen kayalar Reşit Özkan ve kardeşlerinin evlerini kullanılamaz hale getirdi. Özkan ailesi mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden kendilerine afet konutu tahsis edilmesini talep ediyor.

 Yağışlarla birlikte üzerine kaya parçaları düşmesi sonucu iki katlı toprak evi kullanılamaz hale gelen Reşit Özkan, ”Ben ve kardeşlerim Süleyman, Ali Özkan ve Hasan Özkan’nın doğup büyüdüğüm Mir kalesi altındaki evimin üzerine sürekli kaya düştüğü için defalarca kendi imkanlarımız ile onardık. Geçen günlerde yağışlarla birlikte kayaların üzerine düştüğü evimiz büyük çapta zarar gördü. Burada hep korku ile yaşadık.

 Ben emekliyim evimi yeniden inşa edecek durumda değilim zaten geçicimizi zor sağlıyoruz. Evin üzerine ne zaman kayalar düşse gelip tekrar onarıyoruz. Ancak artık o imkanımız da kalmadı. Benim ve kardeşlerimin evlerimizin tahliye edip evlerimize karşı bizlere afet konutunun tahsis edilmesini istiyorum” dedi.

Yetkilileri ise, Mir kalesi altındaki bölgenin yıllar önce yasak bölge ilan edildiğin, yapılacak proje ile bölgenin Islah edilmesi halinde ailelerin mağduriyetinin giderileceğini ifade ettiler. Hakkarihabertv.com

yeni-microsoft-powerpoint-sunusu-072.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.