22 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara16°C

KİMLİĞİNİ KAYBETTİ BANKALARA BORÇLANDI

Kimliğini kaybetti bankalara borçlandı

Hakkari'de yaklaşık 4 yıl önce nüfus cüzdanını kaybeden bir vatandaş, birkaç bankaya borcu olduğunu öğrenince adeta dünyası karardı.

12 Mart 2012 Pazartesi 16:29

Haber: Feyzullah Aksu'nun- (özel haberi) - Dağgöl Mahallesi'nde ikamet eden evli ve 2 çocuk babası Mahmut Taş (31), 2008 yılında Hakkari'de nüfus cüzdanını kaybetti. Kimliğini kaybettikten hemen sonra durumu polis merkezine ve bir de gazetelere zayi ilanı vererek bildiren Taş'a, 4 yıl aradan sonra ayrı ayrı bankalardan borcu olduğuna dair mesaj gelmeye başladı.

Şu anda özel bir şirkette güvenlik görevlisi olan ve aynı zamanda amcasına ait pastanede de çalışan Mahmut Taş, ismini kullanarak kredi çekerek üzerine yüklü borç bırakanların bir an önce yakalanmasını istiyor. İstanbul'u hiç görmemesine rağmen oradaki banka şubelerinden borcunun olduğuna dair kendisine telefonla mesajlar gönderildiğini ifade eden Taş, "2008 yılında nüfus cüzdanımı kaybettim, kaybettiğime dair gazeteye ilan verdim. Daha sonra polis merkezine başvurdum. İstanbul'a hiç gitmedim, sadece televizyon kanallarından görmüşüm. Hiç gitmediğim İstanbul'a borçlu çıktığımı öğrenince şoke oldum" diye konuştu.

Taş, "Hayatımda hiçbir bankada kredi kartı almadım. Sadece bankamatik kartım var. Çok mağdur durumdayım, yapılan bu yanlışın düzeltilmesi ve kimliğimi kullanarak adıma kredi kartı çıkartanların bir an önce bulunmasını istiyorum" dedi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.