20 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

KIZ ÖĞRENCİLERE MEME KANSERİ EĞİTİMİ

Kız öğrencilere meme kanseri eğitimi

Hakkari Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından Kız Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine meme kanseri eğitimi verildi.

26 Ekim 2010 Salı 17:03

FEYZULLAH TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme konferansına 450 kız öğrenci ile öğretmenleri katıldı. Yer bulamayan bazı öğrenciler ise zemine oturarak eğitimi büyük bir dikkatle dinlediler. KETEM Eğitim Becerileri Kursu Sertifikası bulunan Gülay Şan ve Hatice Erden tarafından öğretmen ve öğrencilere maket üzerinde uygulamalı olarak meme kanserinde erken teşhisin önemi ve evde kendi kendine meme muayenesi hakkında bilgi verilerek evde aynısının uygulanmasını istediler.

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nden Gülay Şan ve Hatice Erden, daha önce de kamu kurum ve kuruluşları ile değişik köylerde ailelere meme kanseri hakkında eğitim seminerleri vermişlerdi.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.