30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

KJA’NIN DÜZENLEDİĞİ ANMA ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KJA’nın düzenlediği anma etkinliği büyük ilgi gördü

Hakkari’de KJA aktivistleri öncülüğünde Paris'te öldürülen 3 kadın siyasetçi için düzenlenen anma programı büyük ilgi gördü.

08 Ocak 2016 Cuma 19:23

Hakkari Belediyesine bağlı Feqiyê Teyran Kültür ve Sanat Merkezi'nde, KJA Aktivistleri öncülüğünde Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 tarihinde öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için anma etkinliği düzenlendi.

Anma programına HDP, DBP İl Eş Başkanları, Barış anneleri KESK ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan KJA aktivisti Hanım Aydın, Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin öncü isimlerinden olan Sakine, Fidan ve Leyla’nın katledilmesinin göz korkutmak olduğunu söyledi.

Aydın,” Silopi'de katledilen 3 kadın yoldaşımızın ölümü tesadüfi değildir. Sakine, Fidan ve Leyla arkadaşımızın ölümü de tesadüfi değildi. Kürt özgürlük mücadelesi ve Kürt kadının dan korkuyorlar. Bugün mücadelenin bu aşamasına gelmişsek Sakine arkadaşımızın mücadelesi ile olmuştur. Bizler yılmadan usanmadan 6 arkadaşımızın mücadelelerini yükselteceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Paris'te katledilen 3 kadın siyasetçinin yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma programı kültür merkezi çalışanlarının söylediği müzik dinletisi ile sona buldu. Hakkarihabertv.com

dscf0828.jpgdscf0830.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.