16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara10°C

KONAK KÖYÜNDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Konak köyünde karla mücadele çalışması

Hakkari’nin 3 bin 500 rakımlı Berçelan Yaylası Konak köyü yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

16 Nisan 2020 Perşembe 13:09

Berçelan yaylası Konak köyü yolunda yaklaşık 5 metreyi aşan karla mücadele eden il özel idaresi karla mücadele ekipleri yer yer zor anlar yaşadı.

Yapılan uzun uğraşlar sonucunda Konak köy yolunun yeniden ulaşıma açıldığı öğrenildi.

Konak köyü sakinleri,  köylülerinin ulaşım çilesinin 1945 yılından beridir özelikle kış aylarında devam ettiğini belirttiler.

Konak köyü sakinleri,” Bu köyde oturan vatandaşlar kış aylarında 6 ay boyunca Hakkâri merkeze sadece 18 kilometre uzaklık olduğu halde bağlantıları kesiliyor. Hastalarımızı bazen ilkel şartlarla şehir merkezine ulaştırmaya çalışıyoruz.

Konak köyü halkı olarak sayın valimizden ricamız kış şartlarında köyümüzle ulaşım sağlamamız için Erziki istikametinden yukarı çıkan Dere yolumuzun açılması insanların rahatlıkla köye gidip tarımcılık ve hayvancılık mesleklerini daha aktif hale getirilmesini sağlamak ve bu köyde ikamet eden vatandaşların yıllardır çektikleri çilenin bitmesidir” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.