02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

KÖPEK YAVRULARI GENÇLİK HASTALIĞINA YAKALANDI

Köpek yavruları gençlik hastalığına yakalandı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından muayeneleri yapılan 3 köpek yavrusunun gençlik hastalığına yakalandığı tespit etti.

02 Haziran 2020 Salı 11:33

Hakkari Devlet Hastanesi civarında hayvan sever bir vatandaş tarafından beslenen 3 köpek yavrusunun muayeneleri yapıldıktan sonra aşıları yapıldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan muayenede kulağı yanlış kesilin bir köpek yavrusu ile 2 yavrunun hemen tedavisine başlandı. Tedavileri yapılan köpek yavrularının gençlik hastalığına yakalandığı tespit edildi.

Köpek gençlik hastalığı, enfekte olmuş köpeklerden hapşırma ve öksürme yoluyla veya idrar, kan veya tükürük ile doğrudan temas yoluyla geçtiğini belirten veteriner hekimleri, aynı zamanda su veya yemek kaplarının paylaşımı yoluyla da geçebiliyor ve bazı durumlarda köpeklerde ölümcül zatürre ve hatta felç bile görünebildiğini belirtiler.

Muayeneleri ve aşıları yapılan köpek yavruları sahibine teslim edildi. Haber: Feyzullah Taş

httpsphotofunia.comtrcategoriesvalentines_day-018.jpg3-373.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.