18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C

KÖY YOLLARINA ÇIĞ DÜŞTÜ

Köy yollarına çığ düştü

Hakkari’de kapanan köy yollarının yeniden açılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi.

28 Ocak 2013 Pazartesi 13:53

Olumsuz hava şartlarının hüküm sürdüğü Hakkari’de gerek kar yağışı gerek çığların düşmesi sonucu halen kapalı bulunan 40 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Hakkari’nin köy ve mezralarında yapılan geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda birçok yol yeniden ulaşıma açılırken, çığların düşmesi sonucu kapanan 40 köy ve mezra yolunun yeniden ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği bildirildi.

İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ ÇIĞLIK KÖYÜNDE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Önceki gün kar yağışının belirli aralıklarla etkisini sürdürmesinin ardından bu defa karla karışık yağmur yağması üzerine sel tehlikesi ile karşı karşıya bulunan Hakkari-Şırnak karayolu üzerindeki Çığlı köyünde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bölgeye gönderilen iş makinelerinin çalışmalara başladığı belirtildi.

Çığlı köyü muhtarı Abdurrahman Ecer, 200 hanelik ve 600 nüfusu bulunan köylerinin akşam saatlerinde büyük bir sel tehlikesi geçirdiğini belirterek, şans eseri evlerin zarar görmediği belirtti.

Muhtar Ecer, “Akşam saatlerinde köyün dere yatakları başta olmak üzere Hakkari-Şırnak karayolu sel suları altında kaldı. Sel suların evlere zarar verebileceği tehlikesi üzerine köylüler elbirliği yaparak küreklerin yardımıyla suyun önünü açtılar. Daha sonrada valilik ve Çukurca Kaymakamlığı’nı arayarak yardım talebinde bulunduk. Çığ tehlikesi nedeniyle gece köye gelemeyen iş makineleri bugün sabah saatlerinde gelerek çalışmalara başladı. Bu duyarlılıktan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.