14 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C

KÖYLÜLERİN KIŞ ÇİLESİ

Köylülerin kış çilesi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyünde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, yazın topladıkları otları kışın kızaklarla dağlardan zorlu bir şekilde indiriyorlar.

21 Şubat 2013 Perşembe 12:24

İlçe merkezine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gelişen köyünde hayvancılıkla uğraşan Serhenk Oktar (35), yazın dağlarda biçtikleri otları kışın kızaklarla taşıdıklarını söyledi. Köyden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan yüksek dağlarda ve yaylarda biçtikleri otları imece usulü ile taşıdıklarını ifade eden Oktar, “Tabi bunu taşırken çok tehlikeli yollardan, uçurumlardan geçiyoruz. Gecen sefer arkadaşımızın biri ot taşıdığımız kızağın altında kaldı. Çok şükür ciddi bir şeyi olmadı, fakat tehlikeli bir yol. Ama mecburuz, benim 40 küçükbaş hayvanım var. Ailemin geçim kaynağı budur. Bu işi yapmak zorundayım” diye konuştu.

Çiftçi Serhenk Oktar, bölgede en son 20 yıl önce bu kadar kar yağdığını belirterek, “Bu yıl otlarımızı maalesef geç getirdik. Çünkü yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi geçiyor. Yağış bu yıl bol olduğu için umarız bereketli geçer senemiz” dedi. Haber:Ahmet Kavak (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.