04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C

KOYUN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI

Koyun bağışı kampanyası başladı

Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Van Şubesi, yeniden inşa çalışmalarının sürdüğü Geverle dayanışmak amacıyla buğday ve koyun bağışı kampanyası başlattı.

29 Temmuz 2016 Cuma 11:09

Kampanya kapsamında Van’ın 11 ilçesinde kurulan koordinasyonlar, köyleri tek tek gezerek bağışları alacak. İhtiyaca göre toplanan buğdaylar un, koyunlar ise ete dönüştürülerek ailelere gönderilecek. Kampanyanın Kurban Bayramı’nda da devam edeceğini belirten Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Eşbaşkanı Alaattin Dağhan, kampanya hakkında bilgi vererek, Yüksekova ile dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

'Kampanyamıza tüm halkımız destek vermeli'

Gever’in dünden daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu kaydeden Dağhan, yaklaşan Kurban Bayramı'na değinerek, yurttaşların bu bilinçle kampanyaya destek vermesini istedi.

Van’ın tüm ilçelerinde koordinasyon kurulduğunu ve bu kapsamda çalışmalar başlatıldığını kaydeden Dağhan, koyun ve buğday bağışının önemli olduğunu ve Yüksekova halkının ihtiyacı doğrultusunda kullanılacağını söyledi.

Yardımların Yüksekova koordinasyonu tarafından ihtiyaca göre halka dağıtılacağını vurgulayan Dağhan, “Bu kampanyamıza tüm halkımız destek vermelidir. Gever halkının bir nebzede olsa yaralarını saralım” çağrısında bulundu. 

‘Kış gelmeden yaralarımızı saralım'

Yükskeova'da binlerce evin kullanılamaz halde olduğunu hatırlatan Dağhan, özellikle kış gelmeden önce başlatılan çalışmalara ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu nedenle özellikle inşa için, demir, çimento, tuğla, kapı ve pencere ihtiyacının olduğu bilgisini paylaşan Dağhan, “Herkesi dayanışmaya çağırıyorum. Kış gelmeden yaralarımızı saralım” diye konuştu. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.