17 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara15°C

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİNDE 23 İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

Küçük sanayi sitesinde 23 işyeri mühürlendi

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri Küçük Sanayi Sitesi'nde ruhsatı olmayan 23 işyerinin kapısına mühür vurularak kapatıldı.

26 Mart 2012 Pazartesi 15:27

Haber: Feyzullah Taş- Yukarı Mezran Mahallesi'nde yaklaşık 12 yıl önce kurulan ve 46 işyerinin bulunduğu Hakkari'nin ilk ve tek sanayisi olan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerinin Belediye Başkanlığı tarafından defalarca uyarılmasına rağmen ruhsatlarını yapmayan 23 işyerinin kapısına sabah saatlerinde zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Sanayideki işyerlerini tek tek dolaşarak ruhsat kontrolü yapan 7 kişilik zabıta ekibi hiçbir sıkıntı ile karşılaşmaması dikkatlerden kaçmadı. Tam tersine zabıta ekipleri işyerlerini kapatırken bile kendilerine yardımcı olan esnaflar bugüne kadar ekonomik nedenlerden dolayı ruhsatlarını yaptıramadıklarını belirterek,"Anlamadığımız durum sanayi 2000 yılında yapı ve ruhsatı olmayan heyelanlı bir bölgeye kuruldu. Bazı işyerleri ruhsat aldı. Ancak bazıları ise alamadı. Kış sezonunda zaten işler kesik olduğu için işyerlerimiz 2 ay boyunca kapalı kaldı. Şimdide belediye işyerlerimizi mühürledi. Taktire onlara bırakıyoruz ne diyebiliriz' ki" şeklinde konuştular.

Zabıta ekibinin başında bulunan görevli zabıta memuru Şaban Duman ise, yaklaşık 15 gün resmi boyutta tutanak ruhsatı olmayan işyeri sahiplerini verdiklerini belirtti. Duman,"Bakın sanayide 23 işyerinin ruhsatı bulunmuyor. 15 gün öncesinde resmi boyutta kendilerine tutanak tuttuk. Yine ruhsatlarını yapmayınca ikinci defa olarak 7 gün süre daha tanıdık. Ancak süreyi aşarak ruhsatlarını yapmamaları üzerine üçüncü defa işyerlerini mühürlemek zorunda kaldık. Ruhsatlarını yapmaları halinde işyerleri tekrar açılacaktır" dedi.

sanayi-1.20120326153145.jpg

sanayi-2.20120326153207.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.