02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

KÜRT MÜZİĞİ’NE YENİ BİR SOLUK

Kürt Müziği’ne yeni bir soluk

Geleneksel Hakkâri müziğindeki formların ustaca yorumlandığı eserlerden oluşan, Lawje grubunun Selîqe albümü, Kalan Müzik etiketiyle yayınlandı.

03 Ekim 2013 Perşembe 14:24

Lawje, Hakkâri müziğinin karakteristik yapısını ve müzikal formlarını saptamak amacıyla 2003 yılında derleme çalışmalarına başladı. Bu çalışmalar esnasında görüştükleri ‘dengbêjler’ ve ‘stranbêjler’in icrâ ettikleri formları ve kullandıkları yöreye özgü vokal tekniklerini tespit ederek kayıt altına aldılar. Daha sonra derledikleri kilamları, stranları kendi müzikal algılarıyla, yöresel dokudan ayrıştırmadan, şekillendirdiler.

video-galeri.20110121160314.gif
Grubun çekirdek kadrosunu oluşturan, Ali Tekbaş, Ali İmran Erin ve Serhat Bostancı'ya; Derya Türkân, Ertan Tekin, İzzet Kızıl ve Yurdal Tokcan gibi usta müzisyenler de eşlik edip katkıda bulunuyorlar. Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan kadim Kürt müziğinin günümüzdeki aktarıcılarından Lawje, doğduğu topraklara yürekten ve çok anlamlı bir selam gönderiyor. Hakkarihabertv.com

ali-tekbas-hakkarihaber.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.