07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

KÜRT YAPIMI UZAKTAN KUMANDA EDİLEN SAVAŞ ARACI

Kürt yapımı uzaktan kumanda edilen savaş aracı

Muhtac Herki adlı Peşmerge, IŞİD’e karşı yürütülen savaşta ön saflarda kullanılması ve gerektiğinde uzaktan kumandayla IŞİD’e karşı saldırı düzenleyebilen hummer tipi askeri araç yapmayı başardı.

31 Ocak 2017 Salı 11:50

 Bir peşmerge IŞİD’e karşı ön saflarda savaşabilecek insansız zırhlı araç imal etti.

Rûdaw’a konuşan Herki, “Genelde konvoylara yönelik hazırlanan pusularda hep ilk araç zarar görür. Ben bu tür saldırılarda peşmerge kardeşlerimin canını korumak için 1 kilometre uzağa kadar ilerleyebilen ve gerektiğinde üzerindeki ağır silahları belirlenen noktalara ateşleyebilen bir insansız araç yaptım” şeklinde konuştu.

Muhtac Herki’nin komutanı Albay Hasan Ali, bu girişimin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “İyi bir çalışma... Bununla hem düşmanın konumlarını uzaktan görüntüleyebiliriz hem de konvoylarımız mayın ve benzeri saldırıları kayıp vermeden atlatabilir” ifadesini kullandı.

Herki, bundan sonra yapacağı insansız araca daha fazla silah yerleştirmeye çalışacağını ve üzerine çalıştığı başka detayları da ekleyeceğini dile getirdi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.