29 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara20°C

KÜRTLER DIŞINDA KİMSE IŞİD’LE GERÇEK ANLAMDA MÜCADELE ETMİYOR

Kürtler dışında kimse IŞİD’le gerçek anlamda mücadele etmiyor

New York'ta düzenlenen 70'nci BM Genel Kurulu^nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Suriye hükümeti ve ordusuyla işbirliği yapmamak büyük bir hatadır" dedi.

28 Eylül 2015 Pazartesi 21:02

"İslam ülkelerinin başını çektiği uluslararası terörle mücadele koalisyonu kurulmalı" diyen Putin, Müslüman ülkelerin önemli bir rol üstleneceği daha geniş bir uluslararası koalisyonun IŞİD ile mücadele etmesi gerektiğini savundu.

Putin, "Suriye'de yalnızca Kürtler ve Esad güçleri IŞİD ile cesurca savaşıyor" ifadelerini kullandı. Rus lider ülkesine uygulanan yaptırımların ise BM'nin prensiplerine aykırı olduğunu belirtti.

Son 10 yıldır ilk kez bir BM Genel Kurulu'na hitap eden Putin, "Hepimiz farklıyız ve bu farklılığa saygı duymalıyız. Gücümüz farklılıklarımızdan geliyor. Rusya diğer ülkelerle çalışmaya hazırdır. Suriye hükümetiyle iş birliği yapmamak yanlıştır" dedi. 

Putin, Sonuç olarak kabul etmeliyiz ki  Esad'ın ordusu ve Kürt militanlar haricinde Suriye'deki IŞİD ve diğer terörist gruplarla kimse mücadele etmiyor" diye konuştu. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.