09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

KÜRTLER MOSKOVA'DA TEMSİLCİLİK AÇACAK

Kürtler Moskova'da temsilcilik açacak

Suriyeli Kürtler Moskova'da temsilcilik açacak

03 Şubat 2016 Çarşamba 11:36

Rusya, Suriyeli Kürt gruplara Moskova’da temsilcilik açmaları için izin verdi. Temsilcilik Kürtlerin Suriye’nin kuzeyindeki Cezire, Kobani ve Afrin kantonlarını kapsayacak.

Hürriyet'ten Nerdun Hacıoğlu'nun haberine göre, Rusya’daki Kürt Kültür Otonomisi Başkanı sıfatıyla faaliyet yürüten Ferhat Patiyev, açılışın 10 Şubat tarihinde gerçekleşeceğini söyledi. Interfaks ajansına açıklama yapan Patiyev, “Suriye’nin kuzeyindeki üç Kürt kantonu Cezire,

Kobani ve Afrin dış dünyaya karşı birleşme kararı aldı. 10 Şubat tarihinde ilki Moskova’da olmak üzere Almanya ve Fransa’da toplam üç temsilcilik açıyoruz.

Rusya yasaları yabancı bir ülke içindeki bölgelerin siyasi temsilcilik açmasına izin vermediği için Rusya Adalet Bakanlığı’na ‘Suriye Kürtleri Toplum Örgütü’ adıyla kayıt yapılacak. Ancak fiilen temsilcilik olarak faaliyet gösterecek” açıklamasını yaptı. Radikal

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.