14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara5°C

LİSELİ ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Liseli öğrenciler hünerlerini sergiledi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde liseli öğrencilerin düzenlediği resim sergisi yoğun ilgi görüyor.

21 Mayıs 2013 Salı 17:18

Öğretmenevi bahçesinde düzenlenen sergiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen ve beraberindekiler, sergiyi düzenleyen öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak, hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yüksekova Lisesi öğrencileri tarafından çizilen resimlerin sergilendiği sergiye öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Resim sergisini gezen bazı öğrenci ve öğretmenler çizilen resimlerin fotoğraflarını çekerken, öğrenciler sergiyi gezen vatandaşlara resimler hakkında bilgi verdi.

Sergi hakkında bilgi veren Yüksekova Lisesi Güzel Sanatlar Öğretmeni Metin Kaş, öğrencilerin kapsamlı bir sergi düzenlemeleri için yaklaşık 3 yıl çaba gösterdiklerini belirterek, "Bu sergiyi düzenlemek için öğrencilerimizle uzun zaman emek harcadık. Sergiye katılanlar çizilen resimlerin oldukça başarılı olduğunu söylediler. Bu durum bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizle birlikte iyi bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum.

Sergimizde karakalem, yağlı boya, mozaik tekniği, baskı teknikleri, heykel çalışması, ahşap boyama ve ebru sanatının işlendiği resimler var. Resimlerden elde edilecek gelir, resimleri çizen öğrencilerimizin gelecekteki çalışmaları için kendilerine verilecektir. Sergimize katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Serginin yarın saat 18.00'e kadar açık kalacağı bildirildi. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.