03 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

MAHALLE SAKİNLERİNDEN MİLLİ EĞİTİME KÜL TEPKİSİ

Mahalle sakinlerinden milli eğitime kül tepkisi

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait lojmanlarda kış aylarında kalma kömür küllerinin kaldırılmaması tepkilere neden oldu.

24 Temmuz 2015 Cuma 16:13

Dağgöl Mahallesi Gençlik Caddesi üzerinde bulunan ve yıllar önce yapılan 20 dairelik Milli Eğitim Müdürlüğü lojmanları arkasında istiflenen kömür atıklarının halen temizlenmemesi çevreye kötü kokular saçtığı gibi rüzgarla birlikte ev ve iş yerlerine girmesi tepkilere neden oldu.

Mahalle sakinleri, “Evlerimizin üst kısmında lojmanlar var. Kış aylarında biriken kömür külleri halen kaldırılmamış. Çevreye kötü görünüm verdiği gibi kokuyor ve rüzgarın etkisiyle ev ve iş yerlerimize giriyor.

Yetkililerden isteğimiz, çevreye kötü görünüm veren bu atıkların acilen temizlenmelidir. Aksi takdirde çocuklarımız hastalanacaktır” şeklinde konuştular.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, lojmanların eski olması nedeniyle yıkılıp yerine yenilerinin yapılacağını belirterek, şimdilik lojmanlarda bir kısım personelin kaldığını kaydettiler.

Yetkililer, kömür konusunun ise kendileriyle bir alakasının olmadığını, dairelerde kalanların kendi yakıtlarını kendilerinin karşıladığı gibi kül atıklarının ise kendilerinin kaldırılması gerektiğini ifade ederek, daire sakinlerini hemen uyaracaklarını söylediler. Hakkarihabertv.com

lojman-m-001.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.