30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

MARDİN VE ŞIRNAK’TA 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin ve Şırnak’ta 2 kişi öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 22 yaşındaki Lokman Süre ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde ismi öğrenilemeyen bir kişi polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

05 Eylül 2015 Cumartesi 11:00

Mardin Nusaybin’de polisin mahallelere kazılan hendekleri kapatma gerekçesiyle düzenlediği operasyonda açılan ateşte 22 yaşındaki Lokman Süre ile Cizre’de asker ve özel harekat polislerinin Cizre’nin Nur Mahallesi’nde düzenlediği operasyonda ismi öğrenilemeyen kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 22 yaşındaki Lokman Süre ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde ismi öğrenilemeyen bir kişi polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Mardin

Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Yenişehir Mahallesi Yavuz Selim Sokak’ta daha önce polis saldırılarına ve ev baskınlarına karşı kazılan hendekleri kapatmak isteyen polis, zırhlı kepçe ve akrep tipi zırhlı araçlarla sokağa girdi.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, hendekleri kapatırken polisin ateş açması sonucu 22 yaşındaki Lokman Süre isimli genç karnından ağır yaraladı.

Ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Süre, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şırnak

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise Nur Mahallesi Botaş Caddesi üzerinde polisin zırhlı araçtan açtığı ateş sonucu biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Saldırıda ağır yaralanan ve ismi öğrenilemeyen bir kişinin sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin polisler tarafından engellenmesinden kaynaklı yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.