08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara7°C

MAYIN TARAMASI ESNASINDA PATLAMA

Mayın taraması esnasında patlama

Hakkari-Çukurca karayolunda askerlerin rutin olarak yaptığı mayın taraması esnasında uzaktan kumandalı mayınlar patlatıldı.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 10:55

Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolunun 13- ile 14 kilometresinde meydana geldi. Hakkari İl Jandarma komutanlığı ekipleri karayolunda rutin olarak mayın taraması yaptıkları sırada Ağaçdibi köyü 14. Kilometresinde daha önceden döşenmiş mayınlar PKK’liler tarafından patlatıldı. Patlamada can kaybı olmadığı gibi maddi hasarında meydana gelmediği belirtildi.

İKİNCİ MAYINLI TUZAK BULUNDU

Hakkari-Çukurca karayolunun 13. Kilometresinde bulunan Vali Gürbüz çeşmesindeki karayoluna ise mayın taraması esnasında tuzaklanmış mayın bulundu. Mayınların etkisiz hale getirilmesi için Hakkari-Çukurca karayolu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürürken Hakkari Dağ ve komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterler ise güvenliğini sağladı.

Hakkari’deki yetkililer ise iki tuzağın mayın taraması esnasında uzaktan komanda ile patlatıldığını yola döşenen iki mayınlı tuzağın ise etkisiz hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirttiler. Yetkililer patlamada can ve mal kaybının ise olmadığını ifade ettiler. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.