15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C

MAYINLARI TEMİZLEYİN ÇAĞRISI

Mayınları temizleyin çağrısı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Güvenli köyünde 2006 yılında mayına basarak ayağını kaybeden Abbas Avcı, mayınlı bölgelerin temizlenmesi çağrısında bulundu.

07 Mayıs 2013 Salı 14:39

2006 yılında İran sınırında bulunan Yüksekova’ya bağlı Güvenli köyü yakınlarındaki Tolga Deresi mıntıkasında dolaşırken mayına basarak sağ ayağını kaybeden Abbas Avcı (47), sınır bölgelerindeki mayınlı arazilerin temizlenmesini isteyerek, “Ben mayının üzerine gittim, benden başka kimse gitmesin, bu acıyı başka kimse yaşamasın. Biz bu mayınların tarlalardan, arazilerden temizlenmesini istiyoruz.

mayin.jpgKomşularımızın da arsalarının çoğu mayınlıdır. Köyün civarına rahat çıkamıyoruz, hayvanlarımızı rahat salamıyoruz. Köyün yukarısı hep mayınlıdır. Kimse bıraktığı hayvanların peşinden gidemiyor. O bölgenin çoğu mayınlıdır. Geçimimiz hayvancılık olduğu için geçimimizi de rahatça sağlayamıyoruz. Bu mayınlı araziler yüzünden çok zorluk çekiyoruz” dedi.

Protez takarak yaşamına devam ettiğini belirten Avcı, “Şu anda çok zor durumdayım. Ayağımı kaybettim, çok eziyet çekiyorum. Protezle dolaşırken çok zorlanıyorum. Gezmek istiyorum fakat rahat rahat gezemiyorum. Mağdurum" diye konuştu. Avcı, çözüm sürecinden umutlu olduklarını da sözlerine ekledi. Haber: Sayım Harmancı (İHA)


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.