17 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C

MEMUR-SEN'DEN BARIŞ SÜRECİ AÇIKLAMASI

Memur-Sen'den barış süreci açıklaması

Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür, Türkiye’de çözüm sürecine yönelik görüşmeler yapmak üzere teşkilatlarının ve halkla buluşmuş ve buluşmaya devam ettiğini söyledi.

17 Mayıs 2013 Cuma 10:57

Bir basın açıklaması yapan Nihat Gür, Genel Başkanımız Ahmet Gündoğ’da, çözüm süreciyle ilgili Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve devletin üst düzey yöneticileri ile 4 Nisan 2013 tarihinde Dolmabahçe’de bir araya geldiğini belirtti.

 Gür;” Teşkilatımız başta Marmara ve Karadeniz bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de çözüm sürecine yönelik görüşmeler yapmak üzere teşkilatlarının ve halkla buluşmuş ve buluşmaya devam ediyor. Bu görüşmeler sırasında, teşkilatlarımızın, kamu görevlilerinin ve halkımızın görüş, öneri ve eleştirilerini yüz yüze görüşerek dinlemiş, notlar almıştır.

Bu notlar önümüzdeki günlerde, akademisyenler ve danışmanlarımız tarafından analiz edilerek raporlaştırılacak ve Konfederasyonumuz Başkanlar Kurulu’nca değerlendirilmesi ve katkıları sonrası rapor kamuoyuna açıklanacaktır. Memur-Sen konfederasyonu olarak çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması, kan ve gözyaşının durması, ülkemizin küresel aktör hedefinin önündeki bir engelin daha kalkması için Antalya’da başkanlar kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda milletimizle buluşma programlarının sayısını ve içeriğini zenginleştirerek devam ettirmekte kararlıyız.

Barış sürecinin lehinde olmak kadar aleyhinde olmak da demokratik bir tercihtir. Lehinde ve aleyhinde olan tüm bireylerin, örgütlerin, siyasi partilerin, liderlerin dikkat etmesi gereken önemli bir husus; çatışmanın dilini değil çözümün dilini kullanmaları, Kürt sorununun bitmesine yönelik önerilerini raporlarla, açıklamalarla kamuoyuyla şiddet ve hakaret içermeyen bir dille paylaşmalarıdır” dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.