17 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C

MEMUR-SEN'DEN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Memur-sen'den iş bırakma eylemi

Memur-Sen Hakkari Şubesi üyeleri 1 günlük iş bırakma eylemi yaparak düzenledikleri basın açıklamasıyla maaşlarına zam istediler.

23 Mayıs 2012 Çarşamba 14:38

Konak Caddesi üzerinde bulunan İl Defterdarlığı binası önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda sendika üyesi katıldı. Üyeler adına basın metnini okuyan Memur-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Nihat Gür, kamu işveren heyeti ile kamu sendikaları görevlileri arasında gerçekleşen 2012-2013 yılı toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığını belirtti.

Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebini görmezden gelen kamu işveren heyetinin, anlaşmazlığın ilk toplu sözleşmede imzalanamamasının baş sorumlusu olduğunu ifade eden Gür, ''Kamu görevlileri ve eğitim çalışanları olarak referandum sonrası aylarca yasamızı bekledik. Sonunda yasa çıktı. Ek ödeme konusundaki talebimizi toplu sözleşme masasında olmazsa olmazımız olarak ilan ettik. Çünkü 666 Sayılı Kanun hükmünde kararname (KHK) ile farklı kurumlarda aynı unvanlar arası ''eşit işe eşit ücret'' dengelemesi yapılırken, öğretmenler ve öğretim elemanlarız olarak kapsam dışında tutulduk.

Müsteşarına, genel müdürüne, sermaye gruplarına sonuna kadar açılan kasa, kamu görevlilerine gelince bir anda kapatıldı. Tekliflerimize kapatılan kasayı, eylemlerimizle açacağız. Masada uzlaşarak almaya çalıştığımız haklarımızı almak için gücümüzle kararlılığımızla bugün alanlardayız. Toplu sözleşme masasında ek ödeme mağduriyetimizin giderilmemesini yüzdelik zam ve diğer toplu sözleşme tekliflerimizin karşılanmamasını kabul edemiyoruz. Bu duyarsızlığı protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, 1 günlük iş bırakıyoruz'' dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.