02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara15°C

MESCİD-İ AKSA’DA CUMA NAMAZI YASAKLADI!

Mescid-i Aksa’da Cuma namazı yasakladı!

Milyonlarca Filistinliyi topraklarından eden ve insan haklarına uymadan orantısız güç kullanan İsrail, zulmüne bir yenisini daha ekledi.

15 Temmuz 2017 Cumartesi 00:04


Filistinli liderler, Müslümanlara çağrı yaparak İsrail’in Mescid-i Aksa’da cuma namazı yasağı kararına direnmeleri gerektiği mesajı yayımladı. İsrail’in bu yasağına tepki gösteren Filistinler Mescid-i Aksa’ya gitti. Cuma namazını kılmak için camiye girmek isteyen Filistinliler, İsrail güvenlik güçleri tarafından darp edildi. Bununla da yetinmeyen İsrail güvenlik güçleri,
 
Mescid-i Aksa'nın Bab El Amud bölgesinde ambulans personeline ve basın mensuplarına saldırdı. İsrail polisi Mescid-i Aksa’da görevli din adamlarını da gözaltına alarak polis merkezlerine götürdü.

Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı
Binlerce Kudüslü Müslüman, Mescid-i Aksa’ya alınmamaları üzerine Kudüs'ün Selahaddin Çaddesi’nde cuma namazı kıldı. Filistin Hükumeti, Mescid-i Aksa Camii’nin ibadete kapatılması ve bölgenin güvenlik alanı ilan edilerek Müslümanların girmesinin engellenmesini kınayan bir açıklama yaptı.

Öte yandan Mescid-i Aksa’da İsrail’in Kudüs’ü işgal ettiği 1967’den beri ilk defa cuma namazı kılınmadığı kaydedildi.iha
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.