30 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

MESLEKİ EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI

Mesleki eğitim toplantısı yapıldı

Hakkâri İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 3’ncü olağan toplantısı Vali Yakup Canbolat başkanlığında yapıldı.

18 Ağustos 2014 Pazartesi 16:02

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Canbolat’ın yanı sıra Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Vali Yardımcısı Cumhur Duran, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) başkan ve temsilcileri ile ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’nün istihdam politikalarının görüşüldüğü toplantı, kurul üyelerinin istihdam noktasındaki görüş ve önerileri ele alındı.

Başlıca maddelerin ve gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilimize yönelik istihdam politikaları ile ileriye dönük  atılacak adımlar belirlendi.

DAĞITIMLAR:

1-Belediye Başkanlığı
2-İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği
3-İl Milli Eğitim Müdürlüğü
4-İl Ticaret Müdürlüğü
5-Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü
6-Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı
7-İşçi Konfederasyonları Temsilcisi
8-İşveren Konfederasyonları Temsilcisi
9-T.Sakatlar Konfederasyonları Temsilcisi
10-Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı
11-Hakkari Üniversitesi
12-Hak-İş Temsilcisi
13-Daka Temsilcisi                                                        

GÜNDEM MADDELERİ:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 3. dönem  Temmuz ayı toplantı kararlarının değerlendirilmesi, Çukurca ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği çerçevesinde mesleki eğitim kursları kapsamında Aşçılık kursu açılması,
Denetim Kurulu raporlarının görüşülmesi.

Kamu Kurum ve kuruluşlarında hizmet alım yolu ile çalıştırılacak olan personellerin Hizmet Alım İhaleleri Uygulama yönetmeliğinin EK-8’inde bulunan Hizmet Alımı Genel Şartnamesinin 10. maddesi uyarınca Kurum kayıtlarından karşılanması, Kendi işini kurmaya yönelik ve istihdam garantili kurs tekliflerinin değerlendirilmesi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İstihdam, Girişimcilik ve Kariyer Günü etkinliği düzenlenmesinin görüşülmesi, Engellilere Yönelik Proje desteği kapsamında engelli bireylere yönelik Kurumumuz tarafından sağlanacak olan hibe desteği hakkında Kurul üyelerine bilgi verilmesi.

Milli Eğitime bağlı mesleki eğitim veren liselerden mezun olan öğrencilerin Kamu Kurum ve Özel Kuruluşlarda staj eğitimi konusunun görüşülmesi, Çıraklık Eğitimi öğrencilerinin işletmelerde staj yapabilmeleri hususunun görüşülmesi. Hakkarihabertv.com

11.20140818173720.jpg

12.20140818173731.jpg

 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.