19 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Van’ın güney ilçeleri ve Hakkari’de yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren, Bitlis’in güney ilçelerinde Cuma gününden itibaren kuvvetli güneyli ve batılı rüzgarların (40-60 km/sa) etkili olması tahmin edilmektedir.

13 Mart 2024 Çarşamba 15:56

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada," Kuvvetli rüzgarın zaman zaman etkisini artırarak yüksek kesimlerde fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Bölge genelinde beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) ve fırtınanın (50-80 km/sa) etkisiyle kar erimesi beklendiğinden Çığ Tehlikesi bölge için devam etmektedir. Lodosla birlikte baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmeleri, kar savrulması ve kar sürülmesi meydana gelebileceğinden (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.