16 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

MEZARLIĞI ÇÖPLÜK HALİNE GETİRDİLER

Mezarlığı Çöplük haline getirdiler

Hakkari'de bazı mahalle sakinlerinin yakında bulunan mezarlıklara çöplerini atması tepkilere neden oldu.

07 Ekim 2011 Cuma 13:10

Feyzullah Taş- Şehrin 12 değişik mahallesinde bulunan mezarlıkların içler acısı bir durumda olduğu belirtildi. Bir zamanlar başıboş hayvanların otlak alanına dönüşen mezarlıkların son günlerde ise çöp merkezi haline getirildi. Mezarlık yakınlarındaki mahallelerde yapılan düğün törenleri sonrasında poşetlenip çöp merkezine atılması gereken atıkların, bazı sorumsuz kişiler tarafından kabirlerin çevresine saçıldığı belirtildi.

Önceki gün vefat eden bir yakınlarını Gazi Mahallesi'ndeki aile mezarlığında toprağa veren vatandaşlar, düğün törenlerinde kalma çöp atıklarını mezarlık içinde görünce duruma tepki gösterdiler. Bu mezarlıkların herkese ait olduğunu ve sahip çıkılması gerektiğini belirten vatandaşlar, sorumsuzların mezarlıkları bu şekilde kirletilmesine bir anlam veremediklerini belirttiler.

Çöp noktaları varken mezarlığa çöplerin atılmasının kabul edilemeyeceği bir hareket olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu gibi davranışlarda bulunan kişilerin belediyeye şikayet edilmesi gerektiğini söylediler.

cop-1.20111007131150.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.