28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

MİRAÇ KANDİLİ GECE BU NAMAZI KILIN

Miraç kandili gece bu Namazı kılın

Miraç kandili namazı 12 rekat olarak yatsı namazından sonra kılınır. Peki kandil gecesi namazına nasıl niyet edilir hangi dualar okunur? İşte mirac namazi hakkında bilgiler.

03 Mayıs 2016 Salı 23:08

Miraç kelime manası olarak "merdiven", "yükselecek yer", "en yüksek makam" anlamına gelmektedir. Miraç Kandili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in göğe yükseldiği gecedir. 

Peki Miraç Kandili gecesinde hangi namazlar kılınmalı, saat kaçta ve nasıl niyet edilerek hangi dualarla kılınmalı?mirac kandili namazi kilinisi kac rekattir nasil niyet edilir

MİRAÇ GECESİ NAMAZI

Miraç gecesinde Hazreti Muhammed göğe yükseldikten sonra dönüşte ümmetine 5 vakit namazı getirmiştir. Haliyle Miraç Kandili aynı zamanda İslam alemine verilen namaz hediyesinin geldiği gecedir. Bu özel gecede kılınacak namazlar da haliyle çok önemli ve kıymetlidir. 

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?
Miraç Kandili gecesi kılınacak olan kandil namazının özel bir saati yoktur. Miraç namazını yatsı namazından imsak vaktine kadar herhangi bir saatte kılabilirsiniz. 

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.