10 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C

MUHAMMED MURSİ KİMDİR VE NEDEN ÖLDÜ?

Muhammed Mursi kimdir ve neden öldü?

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çıkarıldığı mahkeme salonunda hayatını kaybetti.Peki Muhammed Mursi kimdir ve neden öldü? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

18 Haziran 2019 Salı 13:04

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin hayatını kaybettiği açıklandı. Vatandaşlar ise Muhammed Mursi biyografisini merak etmeye başladı.İşte detaylar...

Mısır'ın devlet televizyonunda yapılan açıklamada, Muhammed Mursi'nin kendisine açılan casusluk suçlamasına ilişkin davanın duruşmasında öldüğü kaydedildi. Mursi'nin mahkeme oturumu bittikten hemen sonra bayıldığı öğrenildi.

 

Müslüman Kardeşler'e bağlı olan Mursi, 2012 yılında Cumhurbaşkanı olmuş, 3 Temmuz 2013 tarihinde darbeyle görevinden alınmıştı. Mursi, o tarihten bu yana kadar askeri cuntanın kendisine yönelttiği suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılanıyordu. 

MUHAMMED MURSİ KİMDİR?

1951'de el Şarkıyye vilayetinde doğmuştur. 1972'de Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmuştur. Yine Kahire Üniversitesi'nden yüksek lisansını, South California Üniversitesi'nde ise doktorasını tamamlamıştır.

Akademik kariyerini sürdürerek California Üniversitesi'nde doçent olmuştur. El Zekazik Üniversitesi

Mühendislik Fakültesi'nde Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanlığı yapmıştır. 

2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mursi yoğun seçim kampanyası yürüttü. İlk turda \%25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turda da \%51.73 oy alarak, 5. cumhurbaşkanı oldu.

Mısır protestoları adıyla bilinen, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösteriler sonucu Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu. Mursi ise darbeyi kabul etmediğini açıkladı ve yandaşlarına direnmelerini söyledi. Muhammed Mursi'nin gözaltına alındığı, ev hapsinde tutulacağı bildirildi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.