18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

MUHARREM ÖLDÜ, YOL AÇILDI

Muharrem öldü, yol açıldı

Van’ın Gürpınar ilçesinde yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye götürülemeden hayatını kaybeden minik Muharrem’in ikamet ettiği mezranın yolu sabaha karşı açıldı.

08 Şubat 2014 Cumartesi 11:49

Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çeli mezrasında ikamet eden Muharrem Taş, mezranın yolu kapalı olmasından dolayı hastaneye götürülemeyerek hayatını kaybetmişti.

video-galeri.20110227163236.gif

Minik Muharrem’in cenazesi, babası ve akrabalarının sırtında 16 kilometre kara bata çıka Yalınca köyüne, oradan da Van’a getirilmişti. Olayın basına yansımasıyla soruşturma başlatılmıştı. İl Özel İdaresi ekipleri, önceki gün bölgeye 2 iş makinesi göndererek yol açma çalışmalarına başladı. 3 gün boyunca aralıksız devam eden yol açma çalışmaları bu sabaha karşı son buldu.

Yolun açılmasıyla mezraya giden basın mensupları, minik Muharrem’in hayatını kaybettiği evi görüntüledi. Tek odalı evde küçük çocuktan geriye ise hayatını kaybettiği yatağı, elbiseleri ve biberonu kaldı.

"-HAVA KOŞULLARI ELVERİŞSİZ- DEDİLER"

Olayın yaşandığı evde son saatlerini anlatan Muharrem’in amcası Abdulselam Taş, yeğeninin hayatını kaybettiği yatağın yanında olayı anlattı. Taş, yeğeninin ateşinin artmasıyla yarım saatlik yol yürüyerek telefonun çektiği dağa çıktığını söyledi.

Yaşında köyünden bir tanıdığını arayıp durumu karakol komutanına iletmesini söylediğini ifade ede Taş, "Daha sonra komutanla görüştük. İş makinesi buraya zor gelir, bize helikopter lazım, dedim. İnecek yer de var, dedim.

’Hava koşulları elverişsizdir, sabaha göndeririz’ dediler. Yeğenim ise gece saat 02.00-02.30 sıralarında babasının kucağında hayatını kaybetti. Daha sonra köylüler yürüyerek mezraya gelip Muharrem’in cenazesini alıp götürdüler" dedi.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.