18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

MUSUL'DA SICAK SAATLER: 10 ÖLÜ!

Musul'da sıcak saatler: 10 ölü!

IŞİD’in bu sabah Musul yakınındaki Peşmerge Güçleri’ne saldırdığı ve çıkan çatışmada 10 örgüt mensubunun öldürüldüğü bildirildi.

19 Temmuz 2015 Pazar 13:31

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri’nden komutan Abdulhalik Herki, IŞİD’in bu sabah Musul’a bağlı Tıl Şore köyünde bulunan peşmerge noktalarına saldırdığını belirtti.

 

Komutan Abdulhalik Herki, “Örgüt mensupları sabah saat 05:30 sıralarında peşmerge noktalarını hedef aldı” dedi.

 

Komutan Abdulhalik Herki,  “Çıkan çatışmada 10 IŞİD’li etkisiz hale getirildi, 2 peşmerge de hafif yaralandı” bilgisini verdi.

 

Komutan Herki, Peşmerge Güçleri’nin verdiği istahbarat doğrultusunda ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Tıl Şore köyündeki IŞİD mevzilerini bombaladığını artardı.

 

Telafer’de IŞİD’le çatışma

 

Öte yandan, Musul’un Telafer ilçesinde dün Peşmerge Güçleri ile IŞİD arasında çatışma çıktı.

 

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri komutanlarından Seydo Uzer, IŞİD mensuplarının “Nein Adi” köyünden saldırıya geçtiğini ve peşmergelerin ağır silahlarla karşılık vermeleri üzerine örgüt üyelerinin ilerleyemediğini belirtmişti.

 

Subay Seydo Uzer, çatışmanın 2 saat sürdüğünü ve koalisyon güçlerine bağlı uçakların örgüte 2 defa hava saldırısında bulunduğunu da ifade etmişti.

 

Nüfusun çoğunluğu Türkmenler’den oluşan Telafer’den, Baas rejimi döneminde Kürtler göç ettirilmiş ve Araplar yerleştirilmişti.

 

İlçe bir yıla yakın süredir IŞİD’in işgali altında.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.